Carti de drum I

La vizita in mall-ul din Iasi (Iulis Mall) am ajuns inevitabil si la carti (Diverta). Conform unui vechi principiu de a cumpara macar o carte din orice librarie in care intru, mi-am luat Nicaieri de Neil Gaiman, aparuta la Tritonic. Il stiam pe Neil din cartile care i-au fost deja traduse la noi, tot de catre Tritonic. Si care mi-au placut mult. Asta s-a intamplat pe seara. Iar a doua zi pe la ora 14 o terminasem. Ajutat, e drept, de faptul ca am avut dimineata oarecum libera. Dar daca nu o aveam, inventam ceva ca sa mi-o fac. Cartea a fost o surpriza extrem de placuta: are un stil poetic si cald, si iti vine greu sa o lasi din mana. La inceput am inaintat cu circumspectie si incercand sa intuiesc ce va urma, mai ales ca se anunta o actiune clasica. Din nou, ca si la American Gods, Stardust si Anansi Boys, Gaiman m-a surprins. No wonder ca este noul wonder boy al fantasy-ului britanic (a luat de curand si un Nebula sau Hugo). Iar finalul este superb. Ce alegem intre normalitatea care inseamna siguranta si aventura care inseamna riscul deplin? Daca va pasioneaza fantasy-ul, merita citita. O evadare in imaginar pornind de la harta Londrei, un fel de Misterele Parisului dar in Londra, o incursiune in maruntaiele pline de metrouri ale acesteia. Eu n-am putut sa o las din mana decat cand mi-a cazut.

Si daca tot vorbim de Gaiman, cititi cat mai repede Pulbere de stele ca vine filmul. In cateva saptamani ajunge in cinematografe. Si daca il vedeti mai inainte de a citi cartea, o pierdeti. Si e pacat. Pentru mine combinatia carte citita cu cateva zile-saptamani inainte de film + film este o delicatesa rara, care merita savurata pe indelete.

Si daca tot veni vorba, a aparut The catch 22 la Rao. Pentru cunoscatori. Daca nu ati citit-o pana acum, fugiti sa o luati pana se prind ceilalti. Dar despre aceasta, in alta dimineata..

Reclame

4 gânduri despre “Carti de drum I

  1. bogdan,
    stii doar ca sunt client fidel al colectiilor voastre de F&SF. unele carti le cumpar in romana chiar daca le am si in engleza, ca sa incurajez achizitia de titluri de dincolo 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s