Mai facem si noi „cate ceva..”

Luni seara a fost festivitatea/ceremonia/evenimentea de deschidere a cursurilor de la SNSPA. Palatul Parlamentului, discursuri, promisiuni, toate cele in varianta clasica. De obicei la acest eveniment „traditional” rolul meu era de „VJ publicitar”. Trebuia sa aleg un numar de spoturi, suficient de atractive pentru studentii din sala, dar si suficient de cuminti pentru a nu incalca corectitudinea politica a corpului profesoral. Si bineinteles, sa le comentez. Foarte greu. De anul trecut am scapat de aceasta sarcina ingrata pentru ca am trecut la practica „evenimente”. Atunci am anuntat parteneriatul dintre masterat si IAA. Toata lumea fericita. Anul acesta am mai facut un pas. Gratie, multumita si datorita pasiunii Afroditei (va aduceti aminte: Blasius, compania Bridge Communications, Boardul IAA si multe alte activitati) s-a copt un proiect foarte frumos de parteneriat public-privat. Un pachet de 9 sesiuni de training-uri de marketing oferite de compania de training Interact gratie/multumita/datorita sponsorizarii companiei Nestle. 3 buc anul acesta pentru masteranzi si 6 anul viitor pentru universitari. Invatamant zi. Cu ID-ul nu avem treaba. Trainingul este foarte fain, se numeste Business Simulation – Consumer Marketing Today”, dureaza mult (3 zile), este extrem de interactiv (simulare de situatie de business tip war games/game board) si mai ales este sponsorizat. La care se adauga expertiza Afroditei, care este parte din pachet. Superbonus, in conditiile in care impartaseste direct din know how-ul cursului de marketing pe care il tine la Scoala IAA (cursul care a luat cele mai mari note la evaluari!) si lucreaza cot la cot cu participantii. Adica mai pre limba romaneasca coaching. Iar Afrodita chiar stie marketing. Si este foarte discreta in a afisa acest lucru. Ma bucur mult ca am putut porni acest proiect. Sper din tot sufletul ca si SNSPA ca institutie si studentii care vor fi acceptati (nu participa oricine: doar 20 de buc. per sesiune) sa se ridice la ce se asteapta de la ei. Mai ales la capitolul „bun simt de business”.

11 gânduri despre “Mai facem si noi „cate ceva..”

 1. Sounds very promising 🙂
  Acum ca fac cu „mult spor” munca de PR, imi pare rau ca nu am putut ajunge la festivitate. Dar noroc cu acest blog si altele ca ma pun la curent. Dar apropos, au inceput cursurile? 🙂
  Scuze pentru absente ..it won’t happen again 🙂

 2. Mai stii ca ti-ai propus sa fi mai, nu mai stiu cum ai formulat, dur/stict/exigent cu generatiile urmatoare?
  Te tii de cuvant?
  Ti se mai reproseaza faptul ca dai note mari?

  Eu iti doresc studenti motivati si interesati, e cel mai imp. lucru.

 3. Mi se pare extrem de nedreapta, ba chiar discriminatorie afirmatia „cu ID-ul nu avem treaba”. Si chiar nu inteleg de ce. Daca se face o selectie de cv-uri, ID-ul de ce n-ar participa?!

 4. luciana,
  in primul rand trebuie sa intelegi ca acesta este un blog in care pot sa imi exprim opiniile fara ca sabia „corectitudinii politice” sa imi atarne deasupra capului. si am de gand sa ma folosesc de acest lucru din plin. ma enerveaza conceptul de corectitudine politica.
  in al doilea rand, nu era niciun fel de nedreptate sau discriminare. era o simpla enuntare a unui parametru al unui proiect public-privat, in care conditiile de participare sunt definite de initiatori. iar expresia mea „nu avem nicio treaba” este una colocviala. nu predau la ID si acest proiect nu are legatura cu ID-ul.
  remarca ta mi se pare nostima.

 5. Am inteles si multumesc pentru precizari.
  Am gasit blogul pe site-ul FCRP si mi s-a parut remarcabila o asemenea deschidere fata de studenti/masteranzi…Nu-mi ramine decit sa regret faptul ca nu predati la id si sa va urmaresc (suferind in tacere 🙂

 6. luciana,
  pot sa discut cu organizatorii odata cu desfasurarea primului eveniment sa vedem in ce masura se pot aloca cateva locuri pentru studentii de la ID la urmatoarele sesiuni. am sa anunt daca acest lucru va deveni posibil.

 7. Pingback: Nestlé: Consumer marketing today - Business simulation at Core Target - Bogdan Gavrila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s