Insula comorilor

Shutter Island este un film psihologic in dulcele stil clasic. Regie impecabila care m-a dus tot timpul cu gandul la Hitchcock. La sfarsit nu as fi putut spune daca a fost filmat tehnicolor sau alb negru. Scenariul si intriga contorsionate ca subconstientul unui delfin crescut intr-o piscina de Pipera. Si aici ceva m-a dus cu gandul la K-Pax. Comploturi in interiorul unor alte comploturi, fapte si vorbe lasate la jumatatea distantei dintre gramada de fan si galeata cu apa. Ca orice paranoic care se respecta pe sine suspectand pe toti ceilalti, eu mi-am ales la final varianta cea mai putin probabila. Dar cea mai plauzibila pentru cei care stiu cum functioneaza de fapt mecanismele puterii. Iar jocul lui de Caprio este exceptional. Cred acum ca este cel mai competent si mai cuprinzator (ca plaja de roluri) actor al generatiei lui. Ipoteza mea este ca dupa ce a vazut Titanicul i s-a facut o rusine atat de mare, inca si-a dedicat toata viata pentru a demonstra ca poate sa fie mai mult decat „The king of the world!” Primul indiciu l-am avut in The Aviator. The tipping point in Blood Diamond. Iar confirmarea in Shutter Island. In concluzie un film spooky cu spooks si mccharty-isti care merita vazut pana si mai ales la final.

Am mai incercat The Sentinel. Din nostalgie pentru cele 7 serii x 24 episoade pe care le-am petrecut alaturi de Jack Bauer invatand cum este sa fii un agent antitero de fotoliu. Dar la seria 8 am abandonat. „I’m too old for this shit„. Adica m-am plictisit. Am invatat procedurile, ce sa spui, cand si cu ce intonatie, cum trebuie sa primesti confirmarea de la cel cu care vorbesti in termeni simpli ca a inteles ca ai de gand sa il torturezi daca nu coopereaza etc. Totul in numele poporului american, care este protejat de cativa eroi care se sacrifica facand munca murdara in locul celor multi. Dar structura stretegica a scenariului a ramas aceeasi de la 1 la 7. Pe la seria 5 deja ma amuzam anticipand in ce directie se va duce actiunea. Si din pacate de cele mai multe ori aveam dreptate. Ceea ce este nashpa. Deci goodbye Jack Bauer. It was a honour and a privilege to serve with you.  Revenind la The Sentinel. Nope. Mai bine va uitati pe site-uri porno. O alta incercare a fost The Wind That Shakes the Barley. Fain. But. Cu si despre irlandeji si lupta lor impotriva englejilor. Ar merita daca aveti timp. Eu am avut de Paste.

Sa vizionati bine!

Reclame

Un gând despre “Insula comorilor

  1. Trebuie sa vezi seria Spartacus – un fel de 300 amestecat cu Gladiator si Roma asezonat cu efecte speciale (sange si body parts pe pereti) „gen” Sin City.

    Merita – are de toate la modul foarte serios si sincer (si arata de toate tot la modul serios si sincer) 🙂

    Bafta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s