Duios Russia trecea

Iacata-ma ajuns si la Moscova. Cu bine. Si de unul singur. Am fost uimit si incantat de mine. Nu mi s-a mai intamplat de mult acest lucru. Ceea ce imi intareste inca o data convingerea ca psihologia evolutionista are dreptate: intr-o situatie de supravietuire animalul se adapteaza. Inca nu am depasit socul cultural. Foarte multe din stereotipurile despre rusi sunt adevarate. Aici totul este altfel. Aici totul exista in trei marimi: mare, foarte mare sau enorm. Incepand cu preturile si incheind cu numarul de branduri de lux. Barbatii se imbraca in costum si au fetze de trupe speciale dupa un mars de 40 clicks pe nisip in tinuta de lupta. In 240 min. si fara mic dejun. Iar femeile sunt multe, foarte multe sau enorm de multe. Frumoase, foarte frumoase sau “asa ceva nu exista”. Si imbracate intotdeauna de parca chiar atunci se duc sau vin de la Bolshoi Theatre. Louis Vuitton este uniforma obligatorie la pantofi cu toc de 10 cm si haine de branduri despre care doar am citit. Deocamdata atat. Inca incerc sa imi revin si sa imi structurez cateva ganduri mai articulate. Pana la urmatorul post “decat” doua dovezi ca sunt acolo, sanatos si in siguranta.

Reclame

4 gânduri despre “Duios Russia trecea

 1. Salutare,

  Si eu am avut placerea de a merge la Sankt Petersburg.Si in primele zile am avut exact aceleasi impresii: bulevarde uriase, magazine de lux, arhitectura comunista impresionanta si intr-adevar femei frumoase.
  Se spune ca atunci cand mergeau la Moscova sau Sankt Petersburg dictatorii din celelalte tari comuniste trebuia sa fie dati pe spate de maretia socialismului si sa copieze in tarile lor cladirile din Rusia. Si noi avem multe edificii de acest gen, precum Casa Presei Libere, numai ca a noastra e in miniatura fata de ale lor.
  In Sankt Petersburg erau de asemenea frumoase canalele, Hermitaj-ul (unde am intrat pe gratis pentru ca aveam carnet de student de master :P), ciorba de bors, Palatul de Vara si altele.
  E intr-adevar o alta lume.
  Distractie placuta in continuare!

 2. Dincolo de tendintele politice si de comentariile pe care in unele vremuri erai obligat sa ti le insusesti, iar in altele, te simteai obligat sa le eviti, Rusia ramane o putere si un simbol al opulentei. Si pana la urma este o tara fascinanta.
  Mai ales la preturi si mai ales in sectorul imobiliar. Chiriile sunt enorme, dar si salariile sunt pe masura, in sectoarele de top.
  Felicitari pentru ocazia de a fi acolo. Asteptam si alte poze!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s