Tentatia „eficientei politice” :)

Nord coreenii au dezvoltat si implementat un model eficient si motivant de stimulare a performantei clasei politice. Tentatia de a il vedea importat si la noi este mare si imi dreneaza din toate colturile intunecate ale mintii idei de optimizare „democratica”. Un astfel de sistem radical ar merita un inceput grandios. De exemplu inlocuirea totala si mai ales rapida a actualei clase politice (de la vladicescu pana la oprincescu). In termeni de viteza ma gandesc la 750m/s. Urmatoarea etapa este campania de recrutare de resurse umane. La angajare semnarea contractului de management cu obiective si deadline-uri precise. Care in acest context chiar isi justifica numele 🙂 Evaluarea este de tip 360 cu element central rezultatele referendum-ului on line de la incheierea mandatului. Cei care primesc feedback-uri negative de la electorat vor fi indepartati din functiile politice si vitale de 12 jurati alesi pe spranceana din randul comunitatii.

Era sa uit..Aici modelul 🙂

P.S. Acest post este un pamflet. Semnat Thomas Paine 😉

Reclame

2 gânduri despre “Tentatia „eficientei politice” :)

  1. E imposibil de aplicat așa ceva la noi. Putem doar să visăm. Am o Constituție, un amalgam de legi (multe chiar aberante).

    Ca să pun în evidență sistemul românesc, aș putea să spun că în România și Curtea Constituțională e neconstiuțională :)))

    Până la urmă, cum putem vedea și-n P.S., este doar un pamflet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s