nici casatoria nu mai e ce-a fost odata..

in 2010 numarul de casatorii din SUA a fost sub 50%. aici stirea. iar trendul continua. cred ca este timpul ca aceasta sacra institutie sociala sa se adapteze la noile realitati sociale. parerea mea 😉

3 gânduri despre “nici casatoria nu mai e ce-a fost odata..

 1. Da, dar acest lucru nu ii impiedica sa procreeze. (Nu vreau sa fiu peiorativa) . Totusi sunt curioasa cum se simte si dezvolta un copil cu parinti care se pot desparti oricand. Ca daca motivatia principala este lipsa banilor, cand ” familia ” se separa, ce se intampla? Teoretic si banii vor fi mai putini, deci lipsurile vor fi mai mari. Parerea mea este ca exista o imaturitate in marea majoritate a acestor oameni, care isi ” traiesc” viatza, fara ” obligatii” , intr-o amagire a libertatii, zic.
  Generatia de copii crescuti in familii cvasi sau despartite ma ingrijoreaza insa. Am citit foarte multe despre dezvoltarea ca adult in relatie directa cu problemele copilariei si este de-a dreptul incredibil cum un adult copiaza exact modelul parental, deoarece alt model nu a avut. Ce urmeaza : generatii intregi de degenerati, de alienati si afectati psihic , nu?
  Nu zic ca nu sunt de acord cu concubinajul, dar atunci sfatul meu este: nu fa copii, domle, lasa-i sa se dezvolte cat de cat normal, ofera-i un model bun.
  Parerea mea.
  Cu salutari,
  Dana

 2. @dana,
  cel mai probabil se vor adapta, ca nu vor avea ce face. eu sunt mai putin apocaliptic aici. solutii se gasesc si acum, dar sunt mai putin ortodoxe. pana la urma si casatoria este o conventie sociala. doi oameni pot convietui feriiti ca parteneri intr-o relatie fara sa poarte denumirea casatorie. si sa isi iubeasca si creasca cu responsabilitate copiii. pana la urma este o chestiune de normare. daca o comunitate va considera la un moment dat ca regulile s-au schimbat, se vor inversa si perceptiile. deocamdata romanii sunt profund ortodoxi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s