just drive..

am vazut Drive. foarte bun. chiar superb. o gura de aer noire curat si rece in mareea diabetica care a inundat totul. inclusiv subgenul thriller. eventual 3d daca se poate. este un film old style anii ’70 all the way: stil de filmare (vedeti in primul review de pe imdb trimiteri la stilurile de filmare folosite), regie, scenariu, casting de oameni si automobile, felul in care se joaca, atmosfera, filtre. basically cam toate care conteaza. mi-au placut enorm dialogurile. fiecare replica e scurta si sincera ca un pumn. sau ca o mangaiere. cat imi era dor de un film in care imaginile sa fie mai lungi decat vorbele.. coloana sonora este superba si ajuta din plin la atmosfera pe care am simtit-o un amestec de violenta si afectivitate difuza, care se poate concretiza oricand in act. dar care alege in cea mai mare parte a timpului sa se amane pentru un orgasm mai mare. si totusi cumva chiar si violenta mi-a vorbit tandru despre umanitate si speranta. scena crimei tandre prin taierea venelor mainii intinse pentru a fi stransa de prieten este arhetipala. eroul principal cu dinti si scobitoare (sau invers) este prizonier al propriei naturi din primul cadru si pana cand filmul se termina. abrupt si cu Intrebare. el este Scorpionul din fabula scorpionului si broastei soptita prima oara in istoria umanitatii acum 2300 ani de Panchatantra. urmariti Geaca. este un personaj aparte, cu simbolul zodiei atat de hulita pe umeri. curata si tantosa la inceput, mototolita si cu manecile patate de sange pana la coate la final. un film pentru cei care mai au macar o umbra de rabdare prin cotloanele sufletului, fie el alb, negru sau gri. merita vazut la cinema. il recomand cu inima trista. dar impacata. sa conduceti bine! era sa uit. eu pariez pe el la Oscar.

Reclame

3 gânduri despre “just drive..

  1. Secondez pariul la Oscar. Gosling merita cu prisosinta macar sa fie nominalizat! E chiar superb, cu acest om care practic a intrat intr-o cursa si nu se mai poate opri pana la finiș…

  2. Intr-adevar, superb filmul.
    Pe aceeasi linie, recomand Le samourai de Melville, care de altfel are multe puncte comune cu Drive.As putea zice chiar ca a servit ca sursa de inspiratie.

  3. Intr-adevar, un film bun ce trebuie vazut in viata. Din pacate, nu cred ca e pe placul Academiei Americane de Film… De altfel, la Globurile de Aur, a primit o nominalizare pt performanta lui Albert Brooks in rol secundar.
    Personal, sansele cele mai mari la Oscar le au Hugo, The Descendants, The Ides of March si Moneyball.
    Singurul Oscar deja adjudecat e al lui Meryl Streep! Rolul din Iron Lady este perfect interpretat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s