pagina opt

ce este pagina 8, „care vorbim de ea”? „decat” personajul principal dintr-un dosar ultrasensibil al relatiilor anglo americane moderne. la randul lui dintr-un film. „bloody british” acest film. spionaj elegant, old school. ca in vremurile bune, cand se potcoveau spionii cu potcoave de opt ocale si erau trimisi direct la Moscova. pe vremea cand oamenii care jucau Jocul inca mai credeau in cautarea unei „Informatii” cu I mare, nu in zeci de informatii cu i mic legate intre ele doar de disperarea de a o gasi la timp pe cea buna in toptanul celorlalte. eroul principal este analistul pe strategie al MI5. adica un creier, nu un muschi sau o ureche. pasionat de jazz si arta moderna. vorbeste foarte putin si cu mult sens. viata de familie total fucked up. prins intr-o conspiratie a propriului guvern pentru acoperirea faptului ca acesta stia de mult despre inchisorile secrete ale CIA din Polonia si Romania. in care au fost torturati si cetateni britanici, pe langa multi altii. lucru care va fi negat de catre toti inca 10 ani de acum inainte (ma refer la realitate, nu la film. inclusiv la noi). primul ministru este Ralph Fiennes, smart si lipsit de scrupule. absolvent de Cambridge, ca si strategul nostru. de altfel intalnirea de taina dintre cei doi la finalul petrecerii de alumni este arhetipala pentru connaiseuri. filmat lent si atmosferic. in stilul anilor ’70. umbra lui Le Carre apasa alb si negru asupra tuturor. bucaciunea de serviciu este Rachel Weisz. in rest ce sa va mai spun. „decat” prostii si spoilere. mai bine va uitati. merita. ajuns la mine via Emilos (domo arigato gozaimashita si pe aceasta cale).

2 gânduri despre “pagina opt

  1. l`am vazut si eu. bun de tot. si ca o multumire pt. faptu ca mereu gasesc aici filme destepte va servesc un citat al carui autor nu il cunosc:

    It is widely agreed that one can learn more about intelligence agencies from Max Weber than from Ian Fleming; but who wants to watch a movie based on the writings of Weber about the inner workings of large bureaucracies?

    cu drag,

    iulian z.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s