Idea Forum

Unul din regretele saptamanii trecute este absenta de la Idea Forum. Dar intr-o saptamana in care am fost doua zile la Scoala IAA ca student la un training de Presentation Skills and Reasoning, nu mai puteam lipsi alte doua. Imi pare rau cu atat mai mult cu cat primisem o invitatie “for free” de la Cristi Manafu, ca urmare a implicarii mele in etapa de jurizare a ideilor de pe blogul evenimentului. O idée foarte frumoasa si mai ales generoasa, btw. Am pornit cu asteptari rezervate, dar m-am inselat. Si ma bucur mult cand ma insel in acest fel. Unele idei au fost cu adevarat inovative. Cel mai mult mi-a placut cea cu cartile tiparite cu cerneala fosforescenta, astfel incat sa poata fi citite noaptea. O idée pe care as fi putut sa o dau si eu 🙂 Aceasta expresie este pentru mine semnul ca are potential de insight. Degeaba mai pot gasi dupa aceea posibilitati de imbunatatire a ei (ex. cerneala tipografica “simpatica” + o lampitza de carte care sa permita vizualizarea mai multor culori), as fi un simplu japonez fata de chinezul care a inventat ideogramele. sau artele martiale (vezi celebrul Shaolin provoaca Ninja). sau zen-ul (chan la tatal lui). Si au mai fost. Din aprox. 180 de idei, cam 5 au fost puternice si cu aplicatii directe. Nu-i rau deloc. Poate ca ar merita un next level. Ceva cu media, poate. O sponsorizare de la un brand care are in equity inovatia si investitia in viitor. Who knows?

Am inteles de la toti cei care au fost prezenti ca a fost un eveniment foarte reusit. Unii chiar au fost entuziasmati. Ma bucur mult ca se mai pot face astfel de evenimente. Respect. Nu imi ramane decat sa incerc sa fac rost de ppt-urile digital ninja-lailor care au facut demonstratii live, poate mai fur si eu o tehnica de picioare 🙂 Cu mainile inca mai ma descurc in 4 limbi de circulatie internationala 🙂

7 gânduri despre “Idea Forum

  1. Carti tiparite cu cerneala fosforescenta, astfel incat sa poata fi citite noaptea.. Cat de practica este ideea asta? Fosforul ala ar trebui „incarcat” la o sursa de lumina inainte, altfel nu o sa fie vizibil, in plus nu sta vizibil o perioada de timp indelungata. Vrei sa citesti carti noaptea? De ce nu folosesti un laptop, sau un pda, sau un e-book reader cu backlight?

  2. pe blogul lui manafu este postat ppt-ul lui alexandrescu de la idea forum.
    daca faci rost de altele fa-mi si mie un semn, pls. ma intereseaza.

  3. ok, iti spun cand le procur. mai devreme sau mai tarziu, daca ai rabdare, toate se rezolva. cum spunea Mark Twain: in the end, we all quit smoking (citat din memorie, cu scuze pentru canonici)

Lasă un comentariu